Roze Brunch en sport op vrijdag groot succes

In het Amsterdam Historisch Museum vond onder toeziend oog van wethouder Gehrels de roze brunch voor oudere homoseksuele mannen en vrouwen plaats. Wethouder Gerhrsels ging in op het pionierschap dat deze doelgroep heeft vorm gegeven en waar we als homo's en lesbo's zoveel aan te danken hebben.

Op vrijdagmiddag begon het teniistoernooi. Tijdens het toernooi vertelde één van de medewerkers aan ProGay-voorzitter Frank van Dalen welke incidenten ze de afgelopen maanden hadden meegemaakt. Dat varieert van teams die niet tegen ze willen spelen tot pesterijen en commentaren vanuit het publiek. Er is nog een wereld te winnen.

Op vrijdagavond van de marathon plaats. Over verschillende afstanden streden de hardlopers met elkaar en soms ook vooral met zichzelf.

 

Om homoseksuele mannen en lesbische vrouwen een gevoel te geven dat de politie er ook voor hen is, maakt Roze in Blauw zich tijdens het GayPride-weekeinde zichtbaar. Vooral voor de buitenlandse toerist niet een overbodige luxe.

Ook gezondheid is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride. Zo voert de GGD samen met de Schorer prikacties uit in de stad tijdens de feesten.