Het feest barst nu echt los met straatfeesten en sportactiviteiten

De traditionele smaakmakers van de Amsterdam Gay Pride, de straatfeesten, gaan vandaag van start. Op het Thorbeckeplein, de Amstel, de Paardenstraat, de Zeedijk, de Westermarkt, de Utrechtsestraat, en natuurlijk in de Reguliers (zowel ter linker als ter rechterzijde van de Vijzelstraat) zullen de beentjes van de vloer gaan. De meeste feesten beginnen om 19.00. Op zaterdag voegt ook het Amstelveld zich bij het rijtje van locaties.
 
Speciale optredens komen van Heddy Lester Miss Windy Mills, Diva Mayday, MR. Bloom en vele anderen op de Zeedijk, Miss Desmond, John D, Dolly Bellefleur en Martina Bianca op de Amstel, Eva Evita Gonzales, Saskia, Pierre, Richard Holland, Pasta e Basta, Transistors en Johnny Laine op de Utrechtsestraat en Dj Cisco, Dave Miller en Edwin op het Thorbeckeplein.
 
Klik op de plattegrond om de route en locatie te downloaden.
 
Ook vinden er sportieve activiteiten plaats, zoals de Pride Run bij de Sporthal Zeeburg bij Flevopark vanaf 19.30 en de gemixte Amsterdam Pride Tennis Toss in het Amstelpark vanaf 16.00. 
 
Ook bijzonder zijn de Pink Shabbat in de Uilenburger Synagoge vanaf 19.30, de vrouwen SM workshop in de Eerste Helmersstraat 17 vanaf 16.00 en de homo-emancipatiewandeling vanaf het Amsterdams Historisch Museum vanaf 16.00 aan de Nieuwezijds Voorburgwal 359.