Heddy Lester haalt ?De Mallemolen? uit de mottenballen tijdens de Gay Pride op de Zeedijk.

 Heddy Lester haalt “De Mallemolen” uit de mottenballen tijdens de Gay Pride op de Zeedijk. 

Vrijdagavond zal Heddy Lester tijdens het straatfeest op de Amsterdamse Zeedijk het lied “De Mallemolen” zingen, waar ze in 1977 op een 12e plaats mee eindigde op het Eurovisie Songfestival in London.

Het idee om het lied weer uit de kast te halen kwam van de zanger Robert Halewijn. ,,Die bedenkt altijd gekke dingen” ,vertelt Lester. ,,Hij belde en vroeg me om het te zingen.”

,,Nee, natuurlijk niet, gekkenhuis”, reageerde ze nog. Maar ze had geen schijn van kans. 

De laatste  jaren speelt Heddy toneel en ze heeft het lied in geen jaren gezongen. Nu, ter gelegenheid van de Gay Pride op de Zeedijk, zal ze het lied nog een keer lanceren op vrijdagavond om 21.00 uur voor Café The Queen’s Head.

Armin, een couturier gevestigd op de Zeedijk, heeft ter gelegenheid van dit spektakel speciaal  een beeldschone rode jurk ontworpen. 

Het straatfeest op de Zeedijk wordt op vrijdag en zaterdag georganiseerd door Café de Barderij, Café The Queen’s Head, Café LEF, restaurant Little Thai Prince en Café ’t Mandje.

Vrijdag start het programma om 19.00 uur en zaterdag om 16.00 uur.

Er zijn diverse optredens van artiesten en DJ’s. Zo zijn Miss Windy Mills, Diva Mayday, MR. Bloom en vele anderen te zien.