Homo's verliezen van Slotervaartteam.

Als onderdeel om de Amsterdam Gay Pride ook naar de stadsdelen te brengen en op initiatief van statdsdeelvoorzitter Achmed Marcouch hebben op woensdagavond een voetbalteam bestaande uit homo's en een team bestaande uit inwoners van Slotervaart een voetbalwedstrijd tegen elkaar gespeeld. was het met rust nog 2-0 voor Slotervaart, na de rust werden er nog drie goals gemaakt en verloren de homo's met vijf-nul.

Het Slotervaartteam was breed samengesteld met inwoners uit Slotervaart bestaande uit zowel allochtone als autochtone inwoners. Onder de spelers waren ook een aantal bewoners met Marokaanse achtergrond.

In het Parool liet Marchouch weten met de voetbalwedstrijd enhet meevaren tijdens de Amsterdam Gay Pride een statement te willen maken dat het een mensenrecht is voor homo's om te kunnen zijn wat en wie ze willen zijn.  ProGay is blij met het initiatief van Marcouch. 'Allereerst is de Amstrdam Gay Pride iets wat de hele stad aan gaat en niet alleen het centrum. Daarnaast zijn er veel moslims die homo zijn en er zijn homo's die Moslim zijn. Uiteindelijk hebben we elkaar nodig', aldus ProGay-voorzitter Frank van Dalen. 'Door met elkaar samen activiteiten vorm te geven verdwijnt wantrouwen dat er over en weer mogelijk is en wordt homoseksualiteit beter bespreekbaar. ook in etnische kring, waar het inderdaad nog een veel te groot taboe-onderwerp is.'

Het aantal bezoekers uit het stadsdeel zelf viel tegen. Na de voetbalwedstrijd was er een optreden van Mannenkoor Manoeuvre en vond er een Halal barbecue plaats.

Het homo- en Slotervaarteam gebroederlijk met elkaar.

actie op het veld - de homo's spelen in het wit.

Bijkomen na een inspannende wedstrijd

Mannenkoor Manoeuvre treed na afloop van de voetbalwedstrijd op voordat de Halal-barbecue wordt ontstoken.

 

Foto's: Jan-Willem van der Wal