GreyPride

 

 
RedLight GreyPride GrachtFestival
 
Donderdag 30 juli 2009
 
20.00 - 24.00 uur
 
 
Op donderdag 30 juli a.s. wordt tijdens Gaypride voor ouderen en geinteresseerden GreyPride georganiseerd. 's Avonds wordt op de gracht voor Paleis van de Weemoed een concert gegeven met artiesten die anders (internationaal) in concertgebouwen, schouwburgen, jazztenten en natuurlijk de betere gaycafe's zijn te horen. Ook brengt GreyPride 2009 levens- en kleinkunstliederen.
We are GreyProud!
 
*
Dorothy Glamour
 
Dorothy Glamour (Dottie) is de gastvrouwe van de derde GreyPride. De oorspronkelijk uit Engeland afkomstige Queen of the Zeedijk heeft in korte tijd een flitsende carriere opgebouwd in de nieuwe homo-uitgaansstraat van Amsterdam. Haar rauwe, maar loepzuivere stem brengt een live repertoire van rock, classics en ballads. Met haar eigentijds en eigendraads optreden, inclusief een knipoog naar de Bible Belt Betties uit de Mid-West van Engeland, heeft ze de harten van het gay-publiek in Nederland veroverd. GreyPride 2009 kan niet anders dan door haar gepresenteerd worden: haar karakter en liefde voor het oudste gedeelte van Amsterdam straalt tijdens dit grachtfestival op de bezoekers af.
www.dorothyglamour.com
 
Het Zeedijkkoor (folklore)
 
Het begon allemaal in 1993 in, wat nu de stamkroeg van het koor is, Café Verhoeff op de Zeedijk. Daar werd aan de bar steeds vaker door buurtbewoners gezongen en men besloot uiteindelijk om een echt koor op te richten. Met enorm veel plezier en mede dankzij de professionele begeleiding van organist / dirigent Paul Tijink - die tevens voor het koor prachtige arrangementen schrijft - heeft het koor zich kunnen ontwikkelen tot een volwassen koor met een uitgebreid repertoire en een verrassende presentatie. Kleurrijke kostuums, een theatraal / cabareteske show ; Het Zeedijkkoor biedt meer dan zingen alleen. Na al die jaren zijn het enthousiasme en de inzet nog even groot. Dit komt door de unieke mengeling van serieus repeteren en kroegbezoek: het een kan niet zonder het ander, het houdt elkaar in evenwicht. Het Zeedijkkoor zingt levens- en kleinkunstliederen.
www.zeedijkkoor.nl
 
Trio C tot de derde (balkan tot klezmer)
 
De drie jonge musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen de jongens niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen.
www.trioctotdederde.nl
 
Wouter Penris (jazz & ballads)
 
Wouter Penris begon al vroeg met muziek. Toen hij vier was zong hij tweede stemmetjes mee met de radio samen met zijn moeder. Op 11-jarige leeftijd begon hij met pianoles bij een basisschooldocent. Na een aantal jaren les, raakte hij “geïnspireerd”; hij ambieerde een conservatorium studie. Op een open dag van het conservatorium Zwolle kwam Wouter in contact met Riekje Bakker van de afdeling klassieke zang. Na 3 jaar klassieke zangles, en een jaar vooropleiding bij Riekje, werd Wouter toegelaten tot het conservatorium in Zwolle voor zowel klassieke als lichte muziek. Wouter ging voor licht, en kwam precies op de goede plek terecht; een goed geschoolde stem, in een muziekstijl waarin creativiteit centraal staat. Rik Elings leerde Wouter hoe je kon improviseren, arrangeren en schrijven. Ronald Douglas maakte Wouter wegwijs in de jazz. Wouter deed mee aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2007 in Zwolle en behaalde een finale plaats. Wouter verzorgt tijdens GreyPride een blokje Nederlands repertoire met eigen songs, en werk van zowel Ramses als Robert Long. Ook verzorgt hij een set echte jazz.
www.wouterpenris.nl
 
Glamourtenor Kees Taal
 
De wereldberoemde Nederlandse glamourtenor Kees Taal zingt op high-profile events. Zijn schitterende stem en aanstekelijke performance geven cachet aan ieder evenement waar hij optreedt. Een unieke combinatie van de allerhoogste kwaliteit van klassieke zang samen met een voor een klassieke zanger uniek vermogen om te kunnen omgaan met moderne techniek, en met uiteenlopende situaties en settingen. Ook de speciaal voor hem ontworpen kostuums dragen bij aan een "glamorous" performance.
De aria als samengebalde emotie. De aria was oorspronkelijk de monoloog uit het antieke Griekse drama, dat de Italianen in gezongen vorm lieten herleven. De toreador van de zang; de operatenor geeft op de toppen van zijn longen uiting aan zijn gevoel. Niet alleen hoger en luider dan welke zanger dan ook, maar ook zuiver en trefzeker, waardoor de emotie je rechtstreeks in het hart raakt. Kees Taal geeft gestalte aan deze emotie met zijn krachtige en warme stem en met een bijzondere multimediale performance. Een duet met video, een dans met het publiek, een theatrale orkestratie in beeld en geluid, daarmee wordt de luisteraar toeschouwer en medebelever en wordt meegezogen in een zee van emotie en gevoel.
www.keestaal.nl
 
*
Paleis van de Weemoed
 
Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam
 
020 - 6256964, Gratis Entree
 
www.paleis-van-de-weemoed.nl
 
Hoofdsponsoren: De Engel van Amsterdam, Hotel ANCO, Stadsdeel Amsterdam Centrum, Paleis van de Weemoed
Additionele sponsoren: De Barderij, Cuckoo's Nest, Hotspot, Mr B, Ronald Mulder BV, Hartenkaas, Taart van m'n Tante, Gays & Gadgets, Footcare
 
Zakelijk leider: Bob Semeijn; Productie: Oebele Productions; Art Director/Programmeur: Cees Walraven; Locatie Arrangeurs/Programmering: Hans Wolffenbuttel & Siska Oosterling; Grafische vormgeving: Baz!
Dj: Ronnie Retro
 
De foto van Dottie is gemaakt door Rene Zuiderveld