ProGay nodigt EO uit voor Amsterdam Gay Pride

De organisatie van de Amsterdam Gay Pride heeft de directie van de EO uitgenodigd zaterdag naar de botenoptocht te komen kijken. ProGay-voorzitter Frank van Dalen zei tijdens de openingsreceptie van het evenement dat hij graag wil laten zien hoeveel beide werelden gemeen hebben. Onlangs verbood de EO-directie presentator Manuel Venderbos om mee te varen op een boot met gelovige homo’s.

“Zie wat de Amsterdam Gay Pride daadwerkelijk inhoudt”, zei Van Dalen dinsdag tijdens de openingsreceptie in de Hermitage Amsterdam. “Keer uw rug niet naar de maatschappij en naar de homoseksuele gelovigen die u bij hun avontuur willen betrekken.” De voorman bood de directie dinsdag per brief een plek aan op het VIP-dek. “Wij steken onze hand naar u uit, u bepaalt wat u ermee doet.”

Twee weken geleden kreeg EO-presentator Manuel Venderbos van zijn werkgever geen toestemming om 1 augustus mee te varen op het ‘Heilig Bootje’. Eerder deze week maakte het CDA bekend aanwezig te zijn op deze boot. Volgens de Evangelische Omroep leidt deelname aan het evenement tot een ‘ongewenste richting in het gesprek’ over het onderwerp.

Organisator ProGay vindt de aanwezigheid van de EO belangrijk, omdat er gelovige homo’s zijn en homoseksuele gelovigen. De omroep weigerde enkele jaren geleden een verzoek van Van Dalen om te spreken tijdens de EO-jongerendag. Van Dalen prijst de inzet van stadsdeelvoorzitters Ahmed Marcouch  (Slotervaart) en Elvira Sweet (Zuidoost). “Omdat zij meevaren met de botenparade, wordt homoseksualiteit in hun eigen achterban bespreekbaar gemaakt. Dat mag van een met publiek geld gefinancierde omroep net zo goed worden verwacht.”

 

Lees hier de brief van ProGay aan de EO